CHP’den Asgari ücret 3100 TL olsun kampanyası

CHP’li Milletvekilleri sosyal medya hesaplarından #AsgariÜcretÖnerim etiketi ile paylaşımlar yaparak asgari ücretin en az 3 bin 100 TL olması gerektiğini dile getiriyorlar.

CHP’den Asgari ücret 3100 TL olsun kampanyası
banner127

Vekillerin paylaşımları şu şekilde;

Jale Nur Süllü, “Açlık sınırının altına mahkum edilen emekçinin daha iyi geçinebilmesi için vergiden muaf, net asgari ücret önerim en az 3.100 TL”

Utku Çakırözer, “2000’de bir asgari ücret ile 13 gram altın alınabiliyordu, 2010’da 10 gram, bugün ise 5 gram. İşçiyi yoksullaştırdılar. İşçimiz daha iyi şartları hakediyor. Acı reçete asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesilmemeli. Açlık sınırının altına mahkum edilen emekçi refaha ermeli.”

Sera Kadıgil, “Ülkemizde emekçilerin %43’ü asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret genel ücrete dönmüş durumda.. Milyonlarca insansa asgari ücret kazanacak iş dahi bulamıyor. Emekçinin kazancından peşin peşin vergi kesilirken şirketlerin devasa borçları tek kalemde siliniyor.”

Mahmut Tanal, “Bez torbaya doldurduğunuz keyif çayınızı alın kendiniz için! Asgari ücretli, çayını keyifle yudumlamayalı yıllar oldu. Asgari ücretlinin sofrasında ekmeği eksik, ekmeği! Bu sefer insan onuruna yaraşır bir ücret belirlensin. Asgari ücret açlık sınırının altında. Enflasyon rakamları yüzünden tencere kaynamaz halde. Asgari ücrete sadece zam yetmez, asgari ücretliden vergi de alınmamalı. Asgari ücret önerim en az 3100 TL”

Engin Altay, “Yandaş müteahhitlere değil, üreten emekçiye kaynak aktarın.”

Ali Mahir Başarır, “Asgari ücret vergi dışı bırakılarak insani yaşam koşullarına çekilmeli.”

Özgür Özel, “Sarayın kibirlileri 5 maaş alırken ve kendi maaşlarına %20 zam yaparken salgın süresince canları pahasına çalıştırılan işçiler için emekçiler için asgari ücret önerim en az 3100 TL”

Selin Sayek Böke, “Asgari ücret emekçinin zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için altına düşülmemesi gereken ücret düzeyi...  Aç kalmayacağı, barınabileceği, yaşayabileceği... Şu anda asgari ücret açlık sınırının altında!”

Özgür Karabat, “Asgari ücret, en az elektrik, doğalgaz zamları ve enflasyon oranları dikkate alınarak artırılmalı.”
 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2020, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30