Bakan Koca kızamık vakalarının arttığını açıkladı

Son günlerde kızamık nedeniyle çocuk ölümlerinin gerçekleştiği yönündeki iddiaları yalanlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka artışlarına dikkat çekerek, hem kızamık aşıları konusunda uyardı hem de vaka artışının önüne geçmek için alınan önlemleri sıraladı.

Bakan Koca kızamık vakalarının arttığını açıkladı
banner127

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de kızamığa bağlı ölümler olduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Kızamığa bağlı olduğu iddia edilen ölümün nedeni AIDS hastalığı kaynakları çoklu organ yetmezliği" diyerek hastanın 2015 doğumlu ve yabancı uyruklu olduğunu söyledi. Öte yandan son yıllarda kızamık vakalarında artış olduğunu belirten Koca, "Sağlık çalışanlarımızın sürdürdüğü çalışmalar sonucunda ülkemizde kızamık hastalığı tamamen kontrol altına alınmıştı. Ancak, son yıllarda birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de yurtdışından gelen vakalara bağlı olarak kızamık vakalarında bir artış olduğu gerçektir." dedi. 

Aşı karşıtı kampanyalara rağmen Türkiyede kızamık aşı kapsayıcılığının yüzde 95 seviyesinde olduğunu kaydeden Bakan Koca, bu oranın ülkedeki yabancılarda yüzde 87-92 aralığında seyrettiğini ifade ederek, aileleri şöyle uyardı:

"Çocuklarımıza bir yaşından önce başlayarak üç doz kızamık aşısı uygulamaktayız. Bilimsel veriler, kızamık vakalarının görüldüğü dönemlerde aşı takvimine titizlikle uyulmasının yararına işaret etmektedir. Bu vesileyle vatandaşlarımızı çocuklarının sağlığı için aşı konusunda titiz davranmaya davet ediyoruz."

2023 Ocak ayından bu yana alınan önleyici tedbirleri sıralayan Bakan Fahrettin Koca, başta geçici barınma yerleri, geri gönderme merkezleri ve yurtlar gibi toplu halde yaşanan yerlerde aktif vaka arama çalışmalarının yapıldığını, tespit edilen eksik aşılı ve aşısız çocukların aşılandığını, riskli bölgelerde evlere giderek aşılama çalışmaları yürütüldüğünü, asker aşılaması, turizm sektörü çalışanlarının ve havalimanlarında görev yapan personelin aşılanmaya devam ettiğini söylerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30