Bahçeli'den siyasi kombin açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni ortaya attıkları ‘siyasi kombin’ modelinin anlaşılamamasından yakınırken AKP ile 24 Haziran seçimlerinde yaptıkları ittifak formülünü, pusulaya mühür vurulmasına atfen, ‘tak tak tak’ diye tarif edip, “Eğer bir uzlaşı olacaksa, bu kez ‘tak tuk tuk’ deriz” dedi.

Bahçeli'den siyasi kombin açıklaması
banner127

Bahçeli ve parti yönetimi, 81 il başkanıyle genel merkezde bir araya gelerek 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde uygulanacak stratejiyi konuştu. Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre iki saat 15 dakika süren toplantıda Bahçeli, “Aday belirleme süreci karşılıklı anlayışa dayalı olarak yapılacak. Siz, çalışmalarınızı yapın. Biz her ne kadar merkez yoklamasıyla adayları belirleyecek olsak da sizin tespitleriniz de önemli. Genel merkezin kendi inisiyatifinde belirlediği aday sayısı yüzde 1’dir” dedi. ‘Siyasi kombin’i izah etti Bahçeli, toplantıda AKP ile yeni işbirliği konusunda ortaya attığı ‘siyasi kombin modeli’nin anlaşılamaması nedeniyle televizyon yorumcularından yakınırken şunları söyledi: “Biz, bugüne kadar uyumu dile getirdik. Siyasi kombin ‘cumhur ittifakı’ çerçevesinde, iki partinin bir araya getirilmesi gerektiğini anlamı taşıyor.” 

24 Haziran seçimlerinde ittifakta olan siyasi partilerin seçmenlerinin pusulada kendi partilerine oy verdiğini belirten Bahçeli, bu durumu mührün vurulmasından hareketle ‘tak tak tak’ diye özetledi. Bahçeli, yerel seçimlerde olası ittifakta ise uzlaşılan adayları kastederek, “Biz daha önce ‘tak, tak, tak’ dedik. Bu bütün oyların MHP’ye verilmesidir. Eğer bir uzlaşı olacaksa, bu kez ‘tak tuk tuk’ deriz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30