CHP Eskişehir'de güç topladı

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir’deki seçimi önde tamamladı, oy oranını ciddi şekilde artırdı. Elindeki bir belediyeyi kaybeden CHP, dünkü seçimlerde üç belediyeyi Cumhur İttifakı’nın elinden aldı.

CHP Eskişehir'de güç topladı
banner127


 Eskişehir’de, Cumhuriyet Halk Partisi hem Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda hem de ilçelerin büyük kısmında yarışı önde tamamladı.  

 Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda CHP’nin Adayı Ayşe Ünlüce yüzde 51, AK Parti’nin adayı Nebi Hatipoğlu yüzde 37.85 oy aldı. 

 CHP, Eskişehir'de 2014’den bu yana tüm yerel seçimlerde birinci parti. 8 ilçeyi CHP’li belediye başkanları yönetecek. 

 CHP’nin kazandığı ilçeler arasında, yönetimi iki ve üç dönemdir AK Parti’de olanlar var. 

 2019’da 6 ilçeyi kazanan CHP, kazandığı ilçe sayısını 8’e çıkardı. 

 Beylikova ve Sivrihisar AK Parti’den CHP’ye geçti. Çifteler ise MHP’den devraldı. Beylikova’da üç dönem sonra AK Parti seçimi kaybetti.  Belediye Başkanlığını CHP’nin adayı Hakan Karabacak kazandı.

 Sivrihisar, yaklaşık 60 yıl sonra CHP geçti. 2019 seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olarak seçime giren ve kaybeden Habil Dökmeci, 31 Mart 2024 seçimlerinde CHP adayı olarak girdiği seçimleri kazandı. Sivrihisar’da iki dönem sonra AK Parti seçimleri kaybetti. 

 Çifteler’de geçtiğimiz seçimi 8 oy farkla kaybeden CHP’nin adayı Zehra Konakçı, bu seçimlerde MHP’nin adayı Kadir Bıyık’a 581 oyla fark attı. 

 CHP, iki dönemdir kendisinde olan Han’ı ise AK Parti’ye kaptırdı.  

 CHP elinde olan Tepebaşı, Odunpazarı, Alpu, Seyitgazi ve Mahmudiye’yi yeniden kazandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30