Devletin iyi yönetilmediğini biliyoruz

Kemal Kılıçdaroğlu: "Saray otoritesi, devleti yönetmek için değil devlet olmak için geldi. Devlet, 19 yılın sonunda yıpranmaya ve çürümeye başladı. Ekonomide ve hukukta devlet kayıtdışılığa çıkmaya başladı. Bunu bilinçli yapıyorlar."

Devletin iyi yönetilmediğini biliyoruz
banner127

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

"Her birimiz toplumun umudu olmak zorundayız. Birlikte çalışacağız, birlikte mücadele edeceğiz. Hiç kimseyi ayırmayacağız, herkesi kucaklayacağız. Biz her evde huzurun ve bereketin olmasını istiyoruz.

Ülkücü kardeşim, sana sesleniyorum: Rüşvetçinin büyükelçi tayin edildiği bana dünyada bir devlet göster. Tek örneği var, Türkiye Cumhuriyeti. Hırsız bayrağımızı temsil ediyor.

Kısa çalışma ödeneği bu ayın sonunda bitecek. Pandemi hala devam ediyor. KÇÖ’den 3 milyon 765 bin 541 kişi faydalandı. Ücretsiz izinden yararlanan sayısı 2 milyon 548 bin kişi. Ücretsiz izin ve KÇÖ’nün süresi uzatılmalıdır.

Erdoğan Hatay’da atama bekleyen öğretmenlere ‘Hiç açık yok, tam aksine fazlalık var’ diyor. En tepedeki insan devletten habersiz. 107 bin 909 öğretmen açığı var. Sayıştay Raporu’na göre ise 138 bin 393 öğretmen açığı var.

Devlette liyakat vardı, tamamen kaldırdılar. Yandaşları getirdiler. Bu Kanuna uygun mudur, bu soruyu asla bürokrat soramaz. Bürokrasiyi robotlaştırdılar.

Devletin iyi yönetilmediğini biliyoruz. Saray otoritesi, devleti yönetmek için değil devlet olmak için geldi. Devlet, 19 yılın sonunda yıpranmaya ve çürümeye başladı. Ekonomide ve hukukta devlet kayıtdışılığa çıkmaya başladı. Bunu bilinçli yapıyorlar.

Avrupa’nın en büyük kara para aklayan ülkelerinin başında Türkiye geliyor. Böyle bir rezaleti Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç görmedik. Uyuşturucu, kumar, kadın ticareti, ne rezalet varsa hepsini kabul ettiler. Haramla besleniyorlar.

Uzun yıllardır Erzurum’dan milletvekili çıkaramıyoruz. Kabahat bizde. Erzurum’a gittik mi, vatandaşı dinledik mi? Şimdi dertlerini dinliyoruz. 55 milletvekili arkadaşımız Erzurum’a çıkarma yaptı.

İktidar değişirse yardımlar kesilir mi diye bir endişe var. İktidara geldiğimizde yardımlar kesilmeyecek tam tersine artacak. Ama yardım yaparken sağ elin verdiğini sol el görmeyecek anlayışı ile yapacağız.

Erzurum Merkez’de bir kadın, vekillerimize ‘Eşim 47 yıllık öğretmen, oğlum polis, hiçbir şeyi almaya gücümüz yetmiyor. Kanal İstanbul’u ne yapacağım. Erzurum’a, Van’a fabrika yapsınlar’ diyor."

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2021, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30