Kazım Kurt Alevi dernekleri buluşmasına katıldı

Alevi dernekleri, Eskişehir Hacıbektaş Veli Derneği öncülüğünde Alevi Dernekleri Platformu ile birlikte gençleri spora teşvik etmek için halı saha turnuvası düzenleyecek. Odunpazarı Belediye Başkanı ve Adayı Kazım Kurt, turnuva katılımcısı Alevi dernekleri ile buluştu. Kazım Kurt, 31 Mart’ta gerçekleşecek Yerel Seçimlerde destek istedi. 

Kazım Kurt Alevi dernekleri buluşmasına katıldı
banner127

 Buluşmada konuşan Kazım Kurt, düzenlenecek bu turnuvanın gençlerin dostluğu ve kardeşliği öğrenmesi için önemli olduğunu söyledi. Bu nedenle Odunpazarı Belediyesi olarak düzenlenecek bu turnuvayı destekleyeceklerini belirten Başkan Kurt, “Odunpazarı’nda son beş yılda on tane halı saha ve spor kompleksi yaptık. Çeşitli mahallelerde gençlerin ücretsiz oynayabileceği halı sahalarımız var. Bu turnuvayı o halı sahalardan birinde düzenleyebilirsiniz. Spor ve gençlik bizim önemsediğimiz iki temel unsur. Bunları birlikte geliştirebiliriz. Bunları birlikte büyütebilir ve gençliğin önünü açabiliriz. Ama Türkiye'de ne yazık ki zorunlu olarak spor eğitimi yapılan dönemden sonra spor yapma şansı yok. Hele belli bir orta yaşa geldikten sonra hiç spor yapma şansı yok. İşte biz belediyeler olarak bu halı sahaları onun için yapmaya çalışıyoruz. Semt sahalarını onun için yapıyoruz. Daha çok insanın spor yapma imkânı olsun istiyoruz. Yürüyüş bile belli bir yaştan sonra spor, ama siz gençliğinizin kıymetini bilin. Sporu doğru yapın. Futbol, basketbol, voleybol ama mutlaka bir spor yapın” dedi.

ODUNPAZARI’NA 2 HALISAHA VE SPOR SALONU 
 Konuşmasında 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere de değinen Kurt, “Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimlerde de bu işi devam ettirecek belediye başkanlarını seçin. Benden önce Odunpazarı'nda on yıl iktidar partisinin belediye başkanı vardı. Cumhurbaşkanı, ‘merkezi hükümetle uyumlu belediye seçmezseniz, hizmet alamazsınız’ diyor ya; soruyorum, benden önce Odunpazarı'nda kaç tane ücretsiz halı saha vardı? Şimdi kaç tane var? TOKİ iki tane kapalı halı saha yapmış, yandaşa vermiş. O yandaş şimdi başka yerde belediye başkan adayı ama burada 15 senedir o sahayı işletiyor. Parayla işletiyor. Halka kapalı. Sözleşmesi doluyor ama bu sene tahliye ettirip orayı halka açacağız. 2 tane daha halı saha ve kapalı spor salonu olacak. Birini basketbol, voleybol oynanacak hale getireceğiz. Dolayısıyla da gençlerimizin daha iyi şartlarla spor yapmasını sağlayacağız” diye konuştu. 

Kazım Kurt’un her zaman yanlarında olarak kendilerine destek verdiğini belirten Eskişehir Hacıbektaş Veli Derneği Başkan Battal Sülük, Kurt’a teşekkür etti. Sülük, 31 Mart Yerel Seçimlerinde başarılar diledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30