Millilik oranını arttıracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , "Milli uzun menzilli bölgesel hava savunma sisteminin oluşturulması Savunma Sanayi Başkanlığımız öncülüğünde başlatıldı. İlk teslimat 2021 yılında. Projenin ismi Siper olacak." dedi.

Millilik oranını arttıracağız
banner127

Millî Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Günümüz dünyasında bağımsızlığı sağlam temeller üzerine oturtmamız için tüm alanlarda yerli teknolojimizi geliştirmemiz gerekiyor. Tıpkı savunma sanayiinde olduğu gibi, her alanda kendi kendine yeten, teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden ülke konumuna ulaşmaktan başka çıkar yolumuz yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreni’ne katıldı. TÜBİTAK SAGE yerleşkesinde gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“SAVUNMA SANAYİİNDE YÜZDE 20’LERDE OLAN YERLİLİK-MİLLÎLİK ORANINI YÜZDE 65’LERE ÇIKARDIK”

Son yıllarda Türkiye’ye karşı yoğunlaşan saldırıların arkasındaki sebeplerden birinin de, uyguladığı bağımsız politikalara duyulan tepki olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yine biliyoruz ki siyasette ne kadar bağımsız olursak olalım, iş dönüp dolaşıp savunma sanayimizin gücüne dayanıyor. Hamdolsun bu noktada da ciddi mesafeler kat ettik. Savunma sanayiinde yüzde 20’lerde olan yerlilik-millîlik oranını, bugün yüzde 65’lere çıkardık. İşte bu başarının arkasında, açılışını yaptığımız tesis gibi ileri teknolojiyle donatılmış altyapılar, verilen emekler, sergilenen maharetler vardır. Yaşadığımız dönemin tarihe altın harflerle kazınacağına inanıyorum” diye ekledi.

“BAĞIMSIZLIĞIMIZ İÇİN TÜM ALANLARDA YERLİ TEKNOLOJİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ”

Konuşmasında günümüzde güvenlik kavramının anlamının büyük ölçüde değiştiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık fiziki güvenliğin siber güvenlikle, dijital sanayiyle, yerli yazılımla, yapay zekâyla tahkim edilmesi gerektiğini vurguladı. “Nanoteknoloji, malzeme, havacılık, uzay ve savunma alanlarında ihtiyaç duyduğumuz teknolojik derinliğimiz her geçen gün artıyor” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte bu teknolojik derinliklere ulaşan ürünlerden bir tanesi olan Elektromanyetik Fırlatma Sistemi, kısa adıyla SAPAN’ı bugün hayata geçiriyoruz. Maliyetleri oldukça yüksek kimyasal yakıtlar ile ulaşılması riskli olan, sesin altı katı ve üstü yani hipersonik hızlara SAPAN ile birlikte erişebileceğiz. Hipersonik hızlarda hareket eden bir mühimmatın hem takip edilmesi hem de imha edilmesi çok zordur. Bu yüzden bu tür mühimmatlar kritik hedeflerin imhasında kritik öneme sahiptir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Günümüz dünyasında bağımsızlığı sağlam temeller üzerine oturtmamız için tüm alanlarda yerli teknolojimizi geliştirmemiz gerekiyor. Tıpkı savunma sanayinde olduğu gibi, her alanda kendi kendine yeten, teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden ülke konumuna ulaşmaktan başka çıkar yolumuz yoktur. İşte bunun için millî teknoloji hamlesi diyoruz. Ekonomide ve dünya siyasetinde bugünkünden de daha güçlü noktalara ulaşabilmemiz millî teknolojide yapacağımız hamlelerle mümkündür” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30