Özkan Alp sokak hayvanlarını koruyacak projesini açıkladı

Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, sokak hayvanlarının korunması için yapılacak özel tesis projesini açıkladı.

Özkan Alp sokak hayvanlarını koruyacak projesini açıkladı
banner127

 Odunpazarı sokaklarında hayvanların sahipsiz kalmayacağını ve belediye olarak önem verdikleri büyük projelerden birisinin bu tesis olduğunu belirten Özkan Alp, “Sokak hayvanlarının korunması ve refahının sağlanması, şehirde yaşayan herkes için önemli bir konu. Bu konuda Odunpazarı’nda bir sıkıntı var. Mahallelerde, sokaklarda geziyoruz vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz, sorunları dinliyoruz. Sokak hayvanları ile ilgili problemi olan birçok mahallemiz var. Bu sorunun nedeni, Odunpazarı Belediyesi’nin bu işin üzerine çözüm odaklı hiçbir hizmet sağlamıyor olması. 31 Mart’tan sonra gerçek belediyecilik anlayışımız ile mahalle sakinleri, hayvanseverler, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile bir araya gelerek canlarımızın sağlığı, refahı ve korunması ile ilgili sürdürülebilir ve insani çözümler geliştireceğiz. Özellikle mahallelerde sahipsiz sokak hayvanlarının artan sayısı hem bu masum canlılar hem de vatandaşlar için önemli bir sorun teşkil ediyor. Bu sorunun çözümüne yönelik olarak barınağı açtım, oldu gibi bir tutumumuz olmayacak. Canlarımız sahipsiz olmasın diye özel bir tesis inşa edeceğiz. Bu tesis sadece hayvanları sıcak ve güvende tutmakla kalmayacak, aynı zamanda onların beslenme, sağlık kontrolü ve gerektiğinde tedavi ihtiyaçlarını da karşılayacak. Hayvanların kısırlaştırılması ve aşılanması gibi nüfus kontrolü önlemleri de bu tesislerde uygulanacak. Böylece, sokak hayvanlarının sayısının kontrol altında tutulması ve gelecekte daha sağlıklı bir hayvan nüfusunun oluşması sağlanacak.” dedi.

"Sivil toplum kuruluşları, hayvanseverler ve gönüllülerin desteği önemli"

Bu projede tek başlarına hareket etmeyeceklerini bir kez daha hatırlatan Alp, “Bu tesis aynı zamanda hayvanlarımız için doğal ortamlarına en yakın yaşam alanı olarak tasarlanacak. Hayvanseverler ve belediyemizin ortak çalışmalarıyla hayata geçirilecek. Sivil toplum kuruluşlarını desteği, gönüllülerin katılımıyla, bu tesis sadece hayvanların yaşam kalitesini artırmakla kalmayıp, aynı zamanda Odunpazarı’nda yaşamı daha sürdürülebilir ve hoşgörülü hale getirecek. Sahiplendirme etkinlikleri, mama desteği gibi birçok proje bu özel tesis üzerinden yürütülecek.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30