Bu işler ‘hadi açıyoruz’ ile olmuyor

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı Habertürk ekranlarında Serdar Kuter’in sorularını yanıtladı.

Bu işler ‘hadi açıyoruz’ ile olmuyor
banner127

11 Mayıs’ta AVM’lerde tekrar faaliyet göstermeye hazırlanan firmaların 11 Mayıs’a kadar kurallara hazır hale gelmesinin çok zor olduğunu belirten Abdullah Kiğılı programda özetle şu ifadeleri kullandı.

“Hemen hemen her yerde #evdehayat var yazıyor. Seyehat kısıtlaması devam ediyor. Sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Haftasonları sokağa çıkamıyoruz. Havalimanları kapalı. Ama biz 11 Mayıs’ta AVM’leri açıyoruz. AVM’lerde faaliyet gösteren mağazaların kurallara uygun bir şekilde hizmet verebilmesi için asgari 20-25 günlük bir süreci var. 81 ilde faaliyet gösteren mağazalar var. 1 Haziran 2020 tarihinden önce mağazaların hazır bir şekilde açılma şansı çok zayıftır. AVM dışında faaliyet gösteren mağazalarda bile halen aksaklıklar var. Mağazalar açılınca müşteriler akın akın gelecek diye bir şey yok. Müşteri gelecek ve iki tane t-shirt seçecek. İkisini de deneyecek ve birisini satın alacak. Veya almadan çıkacak. Bu satın alınmayan, denenmiş ürünlerin dezenfekte edilmesi gerekiyor. Bu işler ‘hadi açıyoruz’ ile olmuyor. Bu işin ideal tarihi 1 Haziran’dır.

AVM’lerde ve mağazalarda çalışan 18-19 yaşında çalışanlar vardı. 65 yaş üstü çalışanlar vardı. Bu insanlar çalışamayacak. Personel sayısı eskisine göre daha az olacak. Müşteriler eskisi gibi güvenli bir şekilde alışveriş yapamayacaklar. 
 
 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30