Küresel çetelerin siyasi uzantıları iş başında

Arzu Erdem, "Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ile 18 km gibi bir sınırımız var. Türk dünyası ülkeleri içerisinde sınırımız olan tek ülke. Mustafa Kemal Atatürk Nahçıvan için ‘Orası bizim Türk kapımız’ diyor. Nahçıvan’ın Azerbaycan topraklarına katılması yönünde gerekli girişimlerin yapılması şarttır."

Küresel çetelerin siyasi uzantıları iş başında
banner127

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, A Haber ekranlarında yayınlanan ‘Memleket Meselesi’ programında açıklamalarda bulundu.

Arzu Erdem programda özetle şu ifadeleri kullandı;

“MHP’nin tavrı bu konuda oldukça nettir. İki devlet tek milletiz. Yüreğimiz ve gönlümüz orada. Türk’üz, kandaşız ve beraberiz. İşgalci Ermenistan’a karşı yürütülen bir mücadele var. Ermenistan’ın neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Ermenistan savaş suçu işliyor. Ermenistan’ın gittiği yol, yol değil. Azerbaycan Türkleri artık yeter dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ‘it gibi kovarız onları’ bu yeter kelimesinin tam karşılığıdır.

Biz Azerbaycan’ın yanındayız. Ermenistan’ı kışkırtan küresel çetelerin de karşısındayız. Bir takım yalan haberler bu çeteler tarafından üretiliyor. Bunlar sindirilebilecek şeyler değil. Azerbaycan ordusunun her zaman yanındayız. İşgalci Ermenistan ordusuna da yaptıklarının bedelinin ödetilmesi gerekiyor. 

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ile 18 km gibi bir sınırımız var. Türk dünyası ülkeleri içerisinde sınırımız olan tek ülke. Mustafa Kemal Atatürk Nahçıvan için ‘Orası bizim Türk kapımız’ diyor. Kazım Karabekir paşamız da, ‘orası bizim şark kapımızdır’ diyor. Nahçıvan’ın Azerbaycan topraklarına katılması yönünde gerekli girişimlerin yapılması şarttır. 

Azerbaycan bayrağının dikildiği her yerde Türk bayrağınında olduğunu görüyoruz. Türk’ün toprağını işgal etmiş olan her kim varsa Türk’ün toprağının eninde sonunda Türk’te kalacağını bilmesini gerekiyor. 

Gün bir olma ve beraberlik olma günü. Küresel çetelerin siyasi uzantıları elbette iş başında. Bunu hep birlikte şaşırarak takip ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu partinin bir yetkilisi ‘maalesef’ kelimesini kullanıp ‘cihatçılar oraya yardıma gidiyor’ diyebiliyor. Kamu vicdanına teslim etmek gerekiyor. Bu partinin bir il başkanının sözde Ermeni soykırımı diye, soykırım suçlamalarıyla Türkiye Cumhuriyetini zan altında bırakmaya çalışıyor. Bu insanlarla aynı ittifakın içerisinde yol yürüyenler var. HDP açık bir şekilde görünmüyor olsa da Millet ittifakı ile birlikte hareket ettiğini görüyoruz.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30