AK Parti bence aday bulamadı

Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç ES TV'de yayınlanan Vaziyet programında kendisine yönetilen soruları cevapladı..

AK Parti bence aday bulamadı
banner127

Ataç ES TV'de tecrübeli gazeteciler Ali Baş, Arif Anbar ve Cihan Yıldırım'ın sorularını cevapladı. Ahmet Ataç açıklamalarında ve cevaplarında özetle şu ifadeleri kullandı.

GÜNÜMÜZÜN KÖY ENSTİTÜSÜNÜ YAPTIK

"İkinci kez belediye başkanı seçilmemden sonra 2017 yılına kadar yaptığımız işleri tasnif ettik, yaklaşık 65 yeni hizmet alanı açmışız. 28 tane Belde Evi, 10 Deneyimli Kafe, 3 Gençlik Merkezi, çocuklar için Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri Su Sporları Merkezi, Yunus Emre Spor Tesisleri, İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, başlı başına büyük bir proje olan ve 5 milyon avro hibe kazanan Yaşam Köyü, iki adet kreş, Gökkuşağı Kafeler, 300 parsel hobi bahçesi… Uluslararası olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz 3 ayrı sanat etkinliğimiz var. Küçücük çocuklarımızdan yaşlılarımıza, engelli vatandaşlarımıza kadar toplumun her katmanına dokunan bu çalışmalara baktığımızda, tüm projelerimizin temelinde Köy Enstitüleri mantığının yattığını gördük. Hepsini bir çatı altında toplamayı düşündüğümüzde aklımıza Açık Öğretim Fakültesi’nde olduğu gibi online bir sistem kurmak geldi. Yılmaz Başkanımızın kurucusu olduğu AÖF ile bir sistem hazırladık. Bu sistem ile 16 yaş üstü vatandaşlarımız bahse konu derslerin eğitim programlarından ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Belde Evleri’nde örgün eğitim alırken bir taraftan da online sistem ile hizmet alınacak. 1 Ekimde kayıtları başladı ve 15 Ekim 2018 tarihinde de sistem hizmet vermeye başladı. O mevkiide insanlar hizmete aç. Herkes sırtını dönmüş gitmiş. Biz bütün sokaklarını asfaltladık. Yılmaz Hocamız iki tane park yaptı. İnsanlar artık daha mutlu."

SADECE SEVGİ İLE HAREKET EDİYORUZ

Nadir Küpeli yıllardır arkadaşımdır. OSB ile biz ilk defa iş birliği yapmıyoruz. Ortak projeler geliştirmeyi düşünüyorduk. Montaj atölyemiz Organize Sanayi de olacak. Bu projeleri dinleyen herkes hayran oluyor. Çocuklar ile dışarıda karşılaştığımızda bana çok güzel sevgilerini gösteriyorlar. Biz sade ve sadece sevgi ile hareket ediyoruz. İl dışından gelen çocuklar yok ama ilerleyen zamanda neden gelmesin. Bir dediklerini iki etmiyoruz. Hepsi çok mutlular.

ERDOĞAN MÜDAHALE ETMİŞ

İnsani Gelişmişlik Vakfı'nın yaptığı araştırmanın sonuçlarını gördük. Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Kriterleri'ne göre ilçeler raporları içerisinde en gelişmiş belediyelerin arasında ilk 10 belediye CHP'li belediyelerden oluşmakta. Ve sıralamaya baktığımızda ilk 10 CHP'li belediyeler ama o ilk 10'un altındaki belediyelerin de önemli bir çoğunluğu yine CHP'li belediyelerden oluşuyor. Ama bildiğim kadarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan buna da müdahale etmiş. Önümüzdeki yıldan itibaren bu rapor yayınlanmayacakmış.

İLK 10'DA HEP CHP'LİLER VAR

"İnsani Gelişmişlik Vakfı'nın yaptığı araştırmanın sonuçlarını gördük. Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Kriterleri'ne göre ilçeler raporları içerisinde en gelişmiş belediyelerin arasında ilk 10 belediye CHP'li belediyelerden oluşmakta. Ve sıralamaya baktığımızda ilk 10 CHP'li belediyeler ama o ilk 10'un altındaki belediyelerin de önemli bir çoğunluğu yine CHP'li belediyelerden oluşuyor. Ama bildiğim kadarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan buna da müdahale etmiş. Önümüzdeki yıldan itibaren bu rapor yayınlanmayacakmış. CHP'li Belediyelerin yönettiği ilçelerde bir canlılık var. Gün battıktan sonra bizde her yer cıvıl cıvıl. Sosyalleşme bizde üst seviyede. Sinema, tiyatro, konferanslar, senfoniler bizim belediyelerimizde özgür yapılıyor. AK Partili belediyelerde bu tür etkinlikler oldukça zayıf durumda."

DAHA BÜYÜK CEVAP MI VAR?

Kalıcı eser yapmıyorlar diye bizleri eleştirenler var. Bana göre bina yapmak bir proje değildir. Kalıcı eserden kasıtları binalar yapmamamız. Biz sadece ihtiyaca göre bina yapan bir belediyeyiz. Bizim yaptığımız projeleri, binaları halkımız görüyor. Türkiye'nin en gelişmiş 8. ilçesi durumundayız. Bu eleştirilere daha büyük bir cevap mı var. Paran varsa bina yapılır. Bina yaptık diyorlar ama 22 milyon borcu ben ödedim. Tepebaşı Belediyesinin şu kadar borcu var diye her yerde konuşuyorlar. Borçsuz belediye olmaz. Parasızlıktan yapamadığım o kadar çok projem var ki. Geçtiğimiz günlerde en borçlu ilçeler listesi yayınlandı. Bizim adımız o listede yok. Bu zamana kadar Tepebaşı Belediyesi kimin borcunu ödememiş. Çıksın açıklasınlar.

AK PARTİ BENCE ADAY BULAMADI

Bence AK Parti'de bir gevşeme başladı. Bir geriye dönüş var. Bugüne kadar sayıştay raporları açıklanmazdı. AK Parti'nin ne kadar batağa battığını herkes bir şekilde görüyor. Dağılma görüyorum. Eskişehir'de aday bulamadıklarını düşünüyorum. Burhan Sakallı deneyimli bir isim. Aynı vizyonla devam ederse Büyükşehir'in belediye başkanlığını yapamamaz. Er Meydan orada. Karşıma hangi aday çıkarsa çıksın ben yarışırım. Mücadeleden kaçmayız. Karşıma rakip olarak içlerine sinen bir aday bulamadıklarını ve bulamayacaklarını hissediyorum. Burhan Sakallı sevdiğim bir kardeşimdir. Kendisi hakkında kötü bir söz söylemem söz konusu olamaz. 2014 yılında dik bir duruş sergiledi. Odunpazarında sonuçlar garanti olmadığı için o yıl adaylık yarışına girmedi ve bana göre bir taşla iki kuş vurdu.

İTTİFAK OLURSA SEVİNİRİM

Seçimler hakkında kesin yorum yapmak çok zordur. Tahminler için bile henüz çok erken. Ben elimden geleni yapıp partinin kaybettiği oyları geri kazanmaya çalışacağım. İYİ Parti'ye 24 haziran öncesinde çok iyilikler yapıldı ancak seçimlerin ardından biz beklediğimiz davranışları çok göremedik. Meclis'de 2-3 parti dışında bir de İYİ Parti varsa bu CHP'nin sayesinde olmuştur. Bir ittifak olursa sevinirim ama olmazsa da her türlü yarışırız.

YILMAZ HOCA AÇIKLANACAKTIR

Yılmaz Büyükerşen'in adaylığını diğer Büyükşehir Belediyesi adayları ile birlikte açıklayacaklar. Herhangi bir problem çıkacağını da düşünmüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir'i Yılmaz Hocamıza emanet etti. Bu da kesin olarak aday gösterileceğinin en büyük dayanağı durumunda.

HERKESİN OYUNA TALİBİM

1999 yılından bu yana herkes beni tanıyor. 1999 öncesinde de hekimlik dönemimden tanırlar. Kimse ile kavga etmişliğim yok. Herkesin bir şekilde yanında olmaya çalışırım. Yaklaşık 20 yıldır yaptıklarımız ortada. Büyükşehir için hiç bir zaman adaylık düşünmedim. Vatandaşların arasında çıkan dedikodularda bile bizi bırakıp gitme başkanım diye çok sayıda insanımız ile karşılaştım. Benim gecem de gündümüz de bu belediye için geçiyor. Özverili çalışmak dışında bir şey vaad etmeyeceğim. Ben sadece kendi partimizi destekleyenlerin değil tüm partililerin, tüm halkımızın oylarına talibim.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018, 00:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30