Eskişehirspor'un kurtuluş reçetesi...

Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç ES TV'de yayınlanan Vaziyet programında tecrübeli gazeteciler Ali Baş, Arif Anbar ve Cihan Yıldırım'ın sorularını cevapladı.. Ataç, Eskişehirspor hakkında gelen sorulara da Altınordu örneğini göstererek cevap verdi.

Eskişehirspor'un kurtuluş reçetesi...
banner127

Ahmet Ataç Eskişehirspor ile ilgili sorulan soruya, "Eskişehirspor'un işi hakikaten zor. Bence Eskişehirspor hakkında sorduğunuz nasıl olacak sorularının cevabı da yok. Ciddi rakamlarda bir borçtan bahsediliyor. Aranan para da 1 milyon, 2 milyon falan değilki. Eskişehirli iş adamları da artık yoruldu. Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik problemler varken elini cebine atacak kimse de yok. Organize Sanayi'de hergün işçi çıkartılıyor. Belediyelere iş için müracaat eden sayısı her geçen gün artıyor. Benim bir sözüm var. Profesyonel futbol dipsiz kuyudur. O kuyuya ne atarsan at yutar. Geri gelen 1 kuruş dahi olmaz.

Kurtuluş da mütevazi bir kadro, mütavazi harcamalar ile mümkün olabilir. Altınordu modeli çok önemli. O model takip edilmeli. Hazır oyuncu transfer edeyim ve şampiyonluğa oynayalım zihiniyeti bizi bugünlere getirdi. Üretime değil, tüketime dayalı bir anlayıştan kurtulmamız gerekiyor. Ben futbolda en fazla 2-3 yabancıyı düşüncesini destekliyorum. Altyapılardan çıkma potansiyeli taşıyan oyuncular bu yabancı sevdası yüzünden yok olup gittiler. Şimdi ne oldu mecburiyetten de olsa yine özümüze dönmeye, kendi oyuncularımız ile oynamaya başladık. Şu an Eskişehirspor'da bulunan kadro bana göre çok kıymetli bir kadro. 2-3 tane ağabeylik yapacak, teknik futbolcu takviyesi ile bu kadro çok daha güzel işlere imza atabilir. Ama ben biliyorum ki transfer tahtası açılınca bu çocukların yine yüzüne bakılmaz. Eskişehir'in altyapı potansiyeli asla yabana atılmamalı" cevabını verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30