Avrupalı Türklerin bağışları yardıma dönüşüyor

Avrupa'da yaşayan Türklerin kurduğu bir platform Eskişehir'de binlerce insana erzak yardımı yapıyor. Tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere Avrupalı Türklerin gönderdiği paralar ile alınan erzak kolileri ulaştırılıyor.

Avrupalı Türklerin bağışları yardıma dönüşüyor
banner127

Düzenlenen kampanya ile ilgili olarak konuşan Avrupa Birliği Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik şu ifadeleri kullandı.
“Biz bu platformu Avrupa’da yaşayan Türk arkadaşlarla kurduk. Kurucu üyelerin tamamı Avrupa’da yaşayan insanlar. Derneğin finansmanı tamamen bize ait. Ramazan aylarında ihtiyaç sahiplerine yardım ediyorduk. Pandemi nedeniyle halkımız maalesef zor günler geçiriyor. Binlerce insan işsiz kaldı. Zor durumda olan aileler var. Ramazan aylarında düzenlediğimiz kampanyanın aynısından düzenlemeye karar verdik. Binlerce aile tespit ettik. 500 ila 1000 arasında koli yardımı yapacağız. Bu sayıları daha da artırabiliriz. Bu ihtiyaç sahibi ailelere erzak kolilerini ulaştırmaya başladık. Biz gönül elçisiyiz. Pilot ili Eskişehir olarak belirleyen bir platformuz. Eskişehir ile başladık ancak kısa süre sonra tüm Türkiye’ye faaliyet göstermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Avrupa’da yaşayan Türkler ülkemizde yaşayan ihtiyaç sahiplerine platformumuz aracılığı ile desteklerini devam ettirecek. Yardım kampanyaları gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30