Başkonsolos Pinter Büyükerşen'i ziyaret etti

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Attila Pinter ve Başkonsolosluk Ticaret Ataşesi Miklos Bujaky, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.    

Başkonsolos Pinter Büyükerşen'i ziyaret etti
banner127

 Başkan Büyükerşen, bir dizi temasta bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Attila Pinter ve Ticaret Ataşesi Miklos Bujaky’ı makamında ağırladı.

 Ziyarette Türkçe hitap ederek Eskişehir’de bulunmaktan onur duyduğunu belirten Başkonsolos Dr. Attila Pinter, “Türkiye ile olan tarihsel güçlü bağlarımızla birlikte kardeşlik ilişkilerimizin her geçen gün artmasından dolayı çok mutluyuz. Bu kapsamda Eskişehir’de de bir dizi ziyaret yapıyoruz. Eskişehir çok güzel ve modern bir şehir. Başta kültür, sanat, ticaret ve sanayide önemli iş birlikleri yapabileceğimizi düşünüyoruz. Sayın Başkanım nazik misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim.” dedi. Konuklarını Eskişehir’de ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de, “Türkiye ve Macaristan arasında güçlü bir bağ var. İki ülkenin kardeş halklarını yapacağımız iş birlikleriyle daha da yakınlaştıracağımızı düşünüyorum. Biz Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden şehirlerle kardeş şehir ilişkileri yürütüyoruz. Eskişehir kültür ve sanat alanında özel bir şehir. Tiyatroları, senfoni orkestrası, yıl boyu süren sergileri, festivalleri ile çok canlı, üniversiteleri ve gençleriyle çok dinamik bir şehir. Bu anlamda kültürlerin kaynaşması adına birlikte örnek çalışmalar yapabiliriz.” dedi. Olası işbirlikleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret, hediye takdimlerinin ardından çektirilen fotoğraflarla tamamlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30