Dünya sorunlarına karşı çözüm geliştirdiler

Tepebaşı Belediyesi tarafından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerine Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Atölyesi düzenlendi. Öğrenciler, atölye sonrasında yapılan grup çalışmalarında dünya sorunlarına karşı geliştirdikleri çözümleri dönem sonuna kadar proje haline getirecek.

Dünya sorunlarına karşı çözüm geliştirdiler
banner127

 Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerine Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Atölyesi düzenlendi. Atölyede, öncelikle küresel sorunlar bahsedilerek öğrencilerle interaktif bir şekilde sorunların tarihçesine değinildi. Sonrasında sürdürülebilir kalkınma amaçlarıyla ilgili genel bilgi verilerek sorunlara birlikte çözüm üretilmesi için grup çalışması yapıldı.  Ayrıca atölyede, Tepebaşı Belediyesi’nin sürdürülebilirlik üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar da anlatıldı.

Proje oluşturacaklar

 Atölyeden sonra öğrenciler, dünya sorunlarına karşı geliştirdiği çözümleri hayata geçirmek için gönüllü sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştirerek dönem sonuna kadar üzerine çalıştığı sürdürülebilir kalkınma amacıyla ilgili somut bir proje ortaya koyacak.

 Konuyla ilgili destekleyici görsellerin kullanıldığı atölyede, katılımcı öğrencilerin soruları da yanıtlandı. Konu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 211 40 00 / 3351 - 3353 numaralı telefonlardan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerine ulaşabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30