Şehir Tiyatroları yeni oyunlarını bu sezon sahnelemeye hazırlanıyor

2023-2024 tiyatro sezonunu yeni oyunlarla açacak olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Mehmet Baydur’un  “Düdüklüde Kıymalı Bamya” adlı oyununu Ekim ayında sahnelemeye başlayacak.

Şehir Tiyatroları yeni oyunlarını bu sezon sahnelemeye hazırlanıyor
banner127

Renkli ve farklı bir repertuar hedefi ile çalışmalarına sürdüren şehir tiyatrolarının, sezon başında sahneleyeceği “Düdüklüde Kıymalı Bamya” adlı yeni oyununun yönetmenliğini usta rejisör Murat Atak üstleniyor. 

Yazdığı birçok eserle Türk Tiyatrosuna birbirinden değerli tiyatro metinleri kazandıran Mehmet Baydur’un kaleme aldığı oyun, toplumsal yaşamıza mercek tutuyor ve sıradan hayatları olan ve kendileri gibi olmayanları da gözünü kırpmadan ötekileştiren, sıradan insanların içler acısı halini, oldukça mizahi bir dille anlatıyor.

Dekor ve kostüm tasarımını Devlet Tiyatrosu tasarımcısı Büşra Doğan’ın, ışık tasarımını ise Soner Erdoğmuş’un üstlendiği oyun Ekim ayı içerisinde ilk gösterimini gerçekleştirecek ve sezon boyunca şehir tiyatroları sahnelerinde Eskişehir izleyicisi ile buluşmaya devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2023, 23:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30