SAHA MİHENK, TEI liderliğinde bir araya geldi

Çalışmalarını TEI liderliğinde gerçekleştiren SAHA MİHENK, 13 Şubat’ta Millî Havacılık Endüstrisi Çalıştayı için Teknopark Ankara’da savunma, havacılık ve uzay endüstrisine çalışan ve çalışmak isteyen firmalar, paydaş kurumlar ve sektörün liderleriyle bir araya geldi.

SAHA MİHENK, TEI liderliğinde bir araya geldi
banner127

 Millî havacılık endüstrisinin mevcut durumu, üretim ve tedarikteki kalite süreçleri ve kalite-sertifikasyon düzenlemelerine dair değerlendirmelerin yapıldığı etkinlikte açılış konuşmasını TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk yaptı. Öztürk, konuşmasında; “TEI olarak bu etkinliğin sponsoru olmaktan ve MİHENK’in başkanlığını yürütmekten gurur duyuyoruz. Ülkemizin geleceği yüksek teknolojiden geçiyor. Yüksek teknolojinin ülkemizdeki öncü sektörlerinden havacılık ve savunma ekosistemi için sistemin en önemli parçalarından olan sertifikasyon konusunu hep beraber ilerletiyoruz. Dokümantasyon ve sertifikasyon, sektörlerimiz için kritik öneme sahip.” dedi. Açılış konuşmasının ardından SAHA MİHENK Lideri ve TEI Kalite Sistem ve Sertifikasyon Müdürü Ayşin Özkan organizasyon hakkında bilgi verdi. TEI Kalite Direktörü Buket Topel de etkinlikte gerçekleşen Üretim ve Tedarik Süreçlerinde Kalite Sertifikasyonu panelinde konuşmacı olarak yer aldı.

SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği çatısı altında, kamu kurumları ve firmaların katılımıyla oluşturulan Millî Havacılık Endüstrisi Komitesi (MİHENK) çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’de havacılık standartlarına göre sertifikasyon şemasının yönetilmesi ve denetlenmesi süreçlerinde sorumluluk sahibi olan ve aynı zamanda sertifikasyon kararları konusunda yetkili kurum olan SAHA MİHENK, çalışmalarıyla Türkiye’nin sertifikasyon konusundaki dışa bağımlılığını azaltıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30