Şok Eskişehirspor açıklamaları!

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ES TV'de yayınlanan Ekstra gündem programında Eskişehirspor ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Şok Eskişehirspor açıklamaları!
banner127

OBJEKTİF OLSUNLAR, GAZA GELMESİNLER

Kazım Kurt yaptığı yorumda, “Eskişehirspor taraftarı eğer Eskişehirsporlu bir başkan istiyorsa ben varım. Benden daha iyi bir Eskişehirsporlu başkan bulma şansları yok. Şimdiye kadar bulduklarının hepsi defolu çıktı. Yanlış çıktı. Kulüp Başkanları dahil Eskişehirsporlu olmadıkları için Eskişehirspor bu durumda. Taraftarlarımız popülizm ve hamaseti bir tarafa bıraksınlar. Doğru işler yapacak kimselere destek olsunlar. Kemal Unakatın döneminden bu yana Eskişehirspor yönetimlerini AK Partili yönetimler tespit etti. Taraftarlarımızda onlardan beklenti içerisinde olduğu için eleştirel tavırlar sergilemediler. Aynı şeyleri 16 yıldır deniyorlar. Eskişehirspor taraftarları bazı taraftar liderlerinin gazıyla hareket etmemeli. Taraftarlarımızın oy verirken objektif ve tarafsız bir şekilde karar vermesi gerekiyor. Odunpazarı Belediyesinin 24 saat Eskişehirspor’u gözetmek gibi bir görevi yok. Biz yapabildiğimiz ölçüde katkı sunarız. Eskişehirspor bütün işlerini halletmek yönetimin işidir. Bunları yapmayacaksan o koltuğa aday olmayacaksın. Eskişehirspor’un şu an sadece yöneticilerinin alacağı yok. Bunun dışında bu kulüp herkese borçlu. “ dedi.

BENİ ÇOK KONUŞTURMASINLAR

Eskişehir’de yerel yönetimlerin değişmesi Eskişehirspor’a çare olur mu sorusunu da cevaplayan Kurt, “Topu görünce kabak zannedecek insanlar ile bu iş olmaz. Eskişehirspor’a radikal, ciddi kararlar alabilen, popülizmden uzak duran, kaynak yaratan ve elini cebine atan yöneticiler lazım. Bütün futbol dünyasında kulüp yöneticileri cebinden para harcar. Ama Eskişehirspor’da böyle bir durum yok.  Taraftarlarımız olaya böyle bakmadığı sürece Eskişehirspor’a hortumla akıtsanız o destekler boşa gider. Burada yanlışlar var. Ben zamanında çok net kaynaklar söyledim. Ancak hiç kimse gidip de o politikacıya gerekli konuşmayı yapamadı, devret şu dükkanı diyemedi. Beni çok konuşturmasınlar. “ dedi. Geçtiğimiz günlerde bir kampanya düzenlediler ve 35 bin kişi katılım gösterdi. Hepsi adam başı 100’er lira versinler 3,5 milyon TL para yapar. O para bugün Eskişehirspor’un bir sürü derdini çözer.

ESSTORE’DAN BU KULÜP NE KAZANDI

Biz Odunpazarı Belediyesi olarak stadyumun temizliğini üstlenmek istedik ama bize siz karışmayın dediler. Neden çünkü biz bunu yaptığımız zaman bazılarının nemaları kesiliyordu. Bazı AK Partili isimler Eskişehirspor üzerinden para kazandılar. Tribün liderleri de gidip ne oluyor kardeşim diye de soramadılar. Esstore ne oldu. Eskişehirspor Esstore’dan para kazamadılar. Birileri yine para kazandı. Son 5 yıl içerisinde Eskişehirspor, Esstore’dan ne kadar kazanmış öğrensinler. Eskişehirspor’un ölüsünden para kazanmayı düşünenler Eskişehirspor’u kurtaramazlar.

BENCE TRANSFER YASAĞI KALKMAZ

Eskişehirspor eğer devre arasında transfer yasağını açtırabilirse büyük başarıdılar. Ben de bir Eskişehirspor taraftarıyım. Ben de kaliteli maçlar seyretmek istiyorum ama ben başarabileceklerini düşünmüyorum.

SİSTEM LAZIM SİSTEM

Çözüm için sistem şart. Futbol sektöründe futbolcu üretmediğin sürece, marka üretmediğin sürece, doğru pazarlama yapmadığın sürece bu kulüp kurtulamaz. Birileri para versin biz de dağıtalımlar ile bu iş olmaz. Süper Lig’e çıkalım borçları bitiririz konusu başka bir şey. Eskişehirspor’un bu ligde bile 30 bin seyircisi var. Dediklerimi yaparsan 30 bin kişi ile çok rahat Süper lig’e çıkarsın. Bak bugün altyapıdaki çocuklara mecbur kaldılar. Sen düzgün bir altyapı sistemine sahip olsaydın transfer yasağına rağmen şampiyonluğa oynayabilirdin. Tabi geçen sezondan birkaç oyuncuyu da elinden kaçırmayacaktın. “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30