'Geçmem Gerek' Antalya Şehir Tiyatroları Festivali'nde

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Eskişehir’de 4 sezondur beğeni ile izlenen   “Geçmem Gerek” adlı çocuk oyunu, 1.Uluslararası Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sömestir Festivali kapsamında Antalya’da sahnelendi.

'Geçmem Gerek' Antalya Şehir Tiyatroları Festivali'nde
banner127

 Antalya Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ilk kez düzenlemeye başladığı çocuk tiyatroları festivali 20 Ocak- 4 Şubat tarihleri arasında gerçekleşiyor. Antalya Şehir Tiyatrolarından aldığı davet üzerine, Eskişehir Şehir Tiyatroları, Geçmem gerek adlı çocuk oyunu ile 31 Ocak Çarşamba günü Antalya Şehir Tiyatroları Yıldız Kenter sahnesinde çocuklarla buluştu. Minik izleyicilerin yoğun ilgisi ile sahnelenen oyun büyük beğeni kazandı. Oyun bitiminde festival yetkilileri Eskişehir ekibini tebrik ederek katılım plaketini takdim ettiler.  

 Fransız yazar Marie Yan’ın kaleme aldığı, Şehir Tiyatroları sanatçısı Berkay Akın Türkçeye çevirip yönettiği oyunda Şehir Tiyatroları sanatçıları Pınar Bekaroğlu Ciotta ve Mustafa Kılıkçı rol alıyorlar. “Geçmem Gerek”, Sınırların ortadan kalktığı, hepimize ait ortak bir dünyada yaşamak istiyorsak, müziğin, resmin, yani sanatın gücüne inanmamız gerektiğinin önemini, müzikli ve renkli bir dille anlatıyor.

 Sömestir tatili süresince 16 gün boyunca aralıksız devam eden festival yerli ve yabancı çocuk tiyatroları topluluklarına ev sahipliği yapıyor. Festival 4 Şubat tarihinde sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30