Halkbilimden “Adım Adım Cumhuriyet” gösterisi

Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen "Adım Adım Cumhuriyet" adlı müzik ve dans gösterisi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonunda dinleyicilerle buluştu.

Halkbilimden “Adım Adım Cumhuriyet” gösterisi
banner127

 Konsere, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Bilecik Vali Yardımcısı Akın Ağca, Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan İslatince ve pek çok sanatsever katılım gösterdi.

Doç. Dr. Hasan İslatince: “Cumhuriyet yurdumuz için en büyük kazançtır”

 Adım Adım Cumhuriyet adlı müzik ve dans gösterisinin açılış konuşmasını yapan Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan İslatince şu sözlere yer verdi: “Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi son yıllarda yaptığı kültür sanat çalışmaları ile Türk kültür belleğinde yer alan şahsiyetlerin ve olayların hikâyelerini çeşitli projelerle gündeme getirdi. Bu kapsamda merkez olarak Cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında kurtuluş mücadelemizin köklü hatırasını yaşatmak ve bu şanlı tarihi genç kuşaklara aktarmak amacıyla izleyeceğiniz gösteriyi hazırladık.” Doç. Dr. İslatince konuşmasının devamında, cumhuriyetin özgürlüğün güvencesi, çağdaşlığın göstergesi, demokrasinin en büyük dayanağı ve dünya üzerindeki ülkelerde uygulanabilen en insancıl en demokratik yönetim şekli olduğunun altını çizdi.

 12 farklı bölümden oluşan “Adım Adım Cumhuriyet” gösterisinde Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi; Bir Fırtına Tuttu Bizi, Hey Gidi Karadeniz, Sarı Gelin, Uzun İnce Bir Yoldayım, Avşar Bozdağı, Karahisar Kalesi Yıkılır Gelir, İzmirin Kavakları gibi eserleri seslendirirken sahnelenen dans gösterisi ile sanatseverlere keyifli dakikalar yaşattı. “Adım Adım Cumhuriyet” müzik ve dans gösterisinin Tarih Danışmanlığını Prof. Dr. Kemal Yakut yaparken Müzik ve Orkestra Yönetmenliğini Uzm. Hasan Uğur Önlü üstlendi. Gösterinin dans ve kareografileri ise Öğr. Gör. Ahmet Şamil Erkoçak ve Dr. Mustafa Uluyol tarafından hazırlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30