Sosyalleşirken ev ekonomisine de katkı sağlıyorlar

Tepebaşı Belediyesi’nin Belde Evleri’nde düzenlenen örgü ve giyim kursuna katılan kadınlar, bluzdan eteğe, pantolondan elbiseye kadar kendi giyeceklerini kendileri üretiyor.

Sosyalleşirken ev ekonomisine de katkı sağlıyorlar
banner127

 Aşağı Söğütönü Belde Evi’nde düzenlenen giyim kursu da Eskişehirli kadınların ilgisi ile devam ediyor. Aşağı Söğütönü Belde Evi’nde düzenlenen giyim kursuna katılan kadınlar, eğitmenler eşliğinde tekstil ürünü üretmeyi öğreniyor. Aile ortamı sıcaklığında bir araya gelen kadınlar etek, pantolon, bluz, elbise, kazak gibi birçok ürünü kendileri imal ediyor.

 Belde Evi’nde kurslara katılan kadınlar da kurslardan memnun olduklarını belirterek Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a ve ekip arkadaşlarına teşekkürlerini iletiyor.

“Ev ekonomimize katkımız oluyor”

 Giyim kursuna katılan Emel Ergen, “Aşağı Söğütönü Belde Evi’nde dikiş kursunu duyunca gelmek istedim. Emekliyim kendim. Evde oturuyordum, boş zamanım çoktu. Ne yapabilirim diye düşündüm. Sağ olsun Başkanımız Ahmet Ataç ve buradaki ekip arkadaşlarımız bize çok yardımcı oldular. Hiçbir ücret ödemeden bu hizmeti bize sundular. Ben çok keyif alıyorum. Biz şu an 28 kişiyiz. 2 ay olmasına rağmen etekler, pijamalar, elbiseler dikiyoruz kendimize. Hem ev ekonomisine de katkımız oluyor. Kendimiz üretince daha ekonomik oluyor. Bu çok keyifli bir şey. Ben emeği geçen başta Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç olmak üzere ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin yayılarak devam etmesini istiyorum. Hanımlar evde oturmasınlar ve kendi yeteneklerine uygun kurslara gitsinler ve üretsinler. Üretmenin yaşı yok” dedi.

 Hatice Sarısoy, “Burada çok şey öğreniyoruz. Gömlek, pijama çanta diktim. Çok güzel şeyler dikiyoruz. Bu sene ilk kez katıldım. Ben çok beğendim. Allah razı olsun başkanımızdan” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2023, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30