Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi!

Bazı kafe sahiplerinin mekana müşteri gelmesi için dışarıda adam çalıştırması, bu çalışanların da müşterilerin önünü kesip, rahatsız etmesi hem vatandaşların hem de kafe sahiplerinin tepkisine neden oluyor.

Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi!
banner127

Adalar’da bazı kafelerin müşteri çekme yöntemi, başta diğer kafe sahipleri ve vatandaşların tepkisini çekmeye başladı. Porsuğun her iki tarafında da bulunan bazı kafelerin, müşteri çekmek için gençleri çalıştırmaya başlaması, bu gençlerin de bütün gün gelen geçen herkesin yolunu kesip, onları kafelere girmeye zorlaması tepki görmeye başladı.
Bu durumdan vatandaşlar kadar bu yöntemi uygulamayan ve karşı çıkan diğer kafe sahipleri de fazlasıyla şikâyetçi.
Porsuk sahil yolunun Eskişehir’in vitrini olduğunu belirten kafe sahipleri, son günlerde iyice artan bu durumun Adalar’daki ahengi bozduğundan yakınıyor.
Yapılanın bir nevi çığırtkanlık olduğunu söyleyen kafe sahipleri “Günümüzde artık otogar ve pazarlarda bile çığırtkanlık yapılmıyor. Ama gelin görün ki Adalar’da bazı kafelerde böyle bir uygulama başladı. Bu en çok bizi rahatsız ediyor. Bunun önüne geçilmesi için Vilayet ve kaymakamlık ile Belediyelerin duruma müdahale etmesi lazım. Aksi takdirde özellikle hafta sonları ve akşamüzerleri binlerce insanın dinlenmek ve eğlenmek için geldiği Adalar özelliğini kaybedebilir. Bundan endişe duyuyor ve ilgili kurumların olaya el koymasını istiyoruz” diyorlar.
Aynı konu ile ilgili yakınmalarını dile getiren vatandaşlar da “Olay, kafenin girişinde ‘ buyurun’ diye mekana davet etmenin çok dışına çıkmış. Resmen bir takım insanlar önünüzü kesiyor. Olmadı kolunuzdan tutuyor ve kafeye girmenizi istiyor. Bu çok rahatsız edici bir durum. Buna biran önce engel olunmalı” şeklinde yakınmalarını dile getiriyorlar.
Sonuç olarak Adalar’da yaşanan ve önlem alınmadığı takdirde sıkıntıya neden olabilecek bir durum yaşanınken, yetkililerin, bu sıkıntı yaşanmadan önce tedbir alması ve bu uygun olmayan davranışların sona erdirilmesi talep ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30