Başarı geldiğinde bizden mutlusu yok

Eskişehirspor’da Başkan Mustafa Akgören, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Eskişehir Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen programa katılan Başkan Akgören, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başarı geldiğinde bizden mutlusu yok
banner127

"Eskişehirspor’un geleceği adına çok yoğun günler geçiriyoruz. Çok uzun mesailer harcıyoruz. Kulübümüzün sürdürülebilir bir ekonomiye sahip olabilmesi adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız var demiştik. Şu an en acil olarak sonuçlanacak çalışmalara aciliyet kazandırdık. Kısa vadeli çalışmalarımızı da üçe ayırmış durumdayız. Kısa vadeli planlarımızı da üçe ayırdık. En kısa vadeli, orta kısa vadeli ve biraz daha bekletilebilir kısa vadeli planlamalar. 

Eskişehirspor’un en büyük sorunu para. Bu sorunumuzu da hemen hemen herkes biliyor. Sadece Eskişehirliler ve Eskişehirsporlular bu durumun farkında. Biz nereye gidersek gidelim, ülkemizin hangi köşesine gidersek gidelim bize Eskişehirspor’u soruyorlar. Herkes Eskişehirspor’u seviyor ve yaşamasını istiyor. En büyük hedefimiz Eskişehirspor’un negatife düşen imajını, prestijini geri getirmek. Yöneticiliğe başlamış olduğumuz günden itibaren her hareketimize, ağzımızdan çıkan cümleye dikkat ediyoruz. Çünkü Türkiye’nin en büyük camialarından birisini yönetiyoruz. Bu camiaya yakışır şekilde hareket etmemiz gerektiğinin son derece farkındayız. 

Bugüne kadar kendi imkanlarımızla bir şekilde bugünlere getirdik. Bundan sonraki dönemi bu şartlarda devam ettiremeyiz. Maddi gücümüz önümüzdeki sıkıntıları çözmeye yetmez. Şehirden mutlaka maddi destek görmemiz şart. Problemli oyuncularla iyi niyetli bir şekilde görüşmeye devam ediyoruz ama para olmayınca elimizden bir şey gelmiyor. 

Eskişehirspor şuan kentten sınırsız manevi destek alıyor. Sokakta inanılmaz olumlu reaksiyonlar alıyoruz. Bu geri dönüşler bizim mutluluğumuzu ve coşkumuzu arttırıyor. Ne kadar büyük sorumlulukların altına girdiğimizi de görüyoruz. Eskişehir halkı Eskişehirspor’u gerçekten çok seviyor. Gördüğünüz gibi başarı geldiğinde bizden mutlusu yok. Bu takımın düşmeyeceğine biz zaten inanıyorduk, artık herkes inanıyor.

Önümüzdeki hafta amatör kulüp hocalarını ve yöneticilerini bir yemekte ağırlayacağız. Eskişehir’deki bütün takımların Eskişehirspor’un altyapısı olduğunu anlatacağız. Amatör kulüplerimizi elimizden geldiğince destekleyeceğiz. Keşke çok iyi maddi imkanlara sahip olsak da çok çok daha güzel şeyler yapsak. Futbol köyleri kurabilsek. Yanyana sahalar olsa. Ne güzel olmaz mı? Eskişehirspor’un alt liglerde pilot takımları olsa çok güzel olmaz mı? 2.Lig kırmızı veya beyaz grupta bir takımımız olsa, 3.Lig’de bir takımız olsa fena olmaz mı?

Bu şehir herşeyin çok daha iyisini hak ediyor. Biz Eskişehirspor milliyetçisi, Eskişehir milliyetçisi insanlarız. Eskişehir Türkiye’nin lider şehirlerindendir. Bunun da hakkını sonuna kadar vermeliyiz. Futbol da bu konuda çok önemli bir etken."
 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2020, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30