Nabi Avcı aday olsun isterim

Nabi Avcı aday olsun isterim
banner127

Emine Nur Günay Es TV’de yayınlanan Vaziyet programının konuğu oldu. Arif Anbar ve Ali Baş’ın sorularını cevaplayan Milletvekili özetle şu cevapları verdi…

BİZ KENDİMİZE GÜVENİYORUZ

“İttifak önemli bir aşamadır. Ancak ittifak yaptığınız partiler ile her konuda aynı fikirde olacaksınız diye bir kaide yok. Af konusunda ve andımız konusunda fikir ayrılığı yaşadık. İki parti de önce vatan konusunda ortak düşünen partilerdir. Ben ittifakın sona erdiğine inanmıyorum. Yerel seçimlerde iki partiler ile kendi adayları ile seçime katılacaklar. Biz kendi oy potansiyelimize güvenen bir partiyiz. Ben Eskişehirli hemşerilerimizin adaya bakarak oy verdiğine inanıyorum. Milletin partisi olarak kendimizi görüyorum. Bu sebeplerden önümüzdeki seçimlerde de yüzümüzün akı ile çıkacağımıza inanıyorum.

ANDIMIZ KONUSU

Andımız konusunda HDP’liler doğuda andımız üzerinden prim yapıyorlardı. Kürt kökenli çocuklarımıza size zorla Türk’üm diyerek propaganda yaptırıyorlardı. Biz andımızı 5 yıl önce kaldırarak bunun önüne geçtik. Bizim çocuklarımıza her sabah andımızı okutarak orada yazanları aşılayamayız. Önemli olan o duyguları çocuklarımızın içerisinde hissetmesi. Dünya artık bu tarz uygulamaları tartışmıyor. Bizim ülke olarak çok daha farklı konulara yoğunlaşmamız gerekiyor.

BANKALAR DA SORUMLU

Bankalarımızın hem TL bazında hem de döviz bazında yeterli kaynakları var. Bankalar da ticari kuruluşlardır. Yüksek faiz ile mevduat topluyorlar. Bu topladıkları paraları başka insanlara faizle kredi olarak verecekler ki bu çark dönsün ve bu bankalarda kar etsin. Bankalar bu dengeleri tutturmak zorunda. Belli bir dengenin altına düşmemek zorundalar. Bankalar geri döndürebileceği krediler vermek zorundalar. Aksi takdirde sıkıntı yaşarlar. Bu sebeplerden bankalar kolay kolay kredi vermek istemiyorlar.

EKONOMİK SIKINTI TAMAMEN PSİKOLOJİK

Ekonomik savaş konusunda şuan da geçiş dönemindeyiz. 2 ay bir süre sonra rahatlayacağını düşünüyorum. Bunların tamamı kur rakamlarından kaynaklı olumsuz etkiler. 2019 yılının ilk aylarından itibaren ekonomik anlamda rahatlayacağız. Psikolojik olarak insanlar kriz olduğuna inanıyorlar ve harcamalarını öteliyorlar. Ekonomik dar boğaz söylemlerinin temel sebebi budur.

CEMAL KAŞIKÇI KONUSU

Cemal Kaşıkçı konusu planlı bir şekilde hazırlanmış bir cinayettir. Ne yazık ki ülkemizde gerçekleşmesi üzücü bir durum. Detaylar her geçen gün daha ortaya çıkıyor. Suudilerin planlayamadıkları iki konu vardı. İlki Türk İstihbaratının bu konuda ne kadar etkili olduğu, ikincisi de rahmetli Kaşıkçı’nın olacakları önden sezerek belli izler bırakması. Eşini ile oraya gitmek gibi. Türkiye bu konuda Dünya’nın takdirini kazanacak bir tavır sergiledi.  Katiller konusunda daha çok detaylar ortaya çıkacak. Türkiye’nin bu konuda söylediği her şey bir bir çıktı.

VATANDAŞLARIMIZ GÖRÜYORLAR

Eskişehir halkı çok sağduyulu bir halktır. Geçtiğimiz süreçte yapılmayan icraatların seçimler yaklaşırken yapılmasını vatandaşlarımız net bir şekilde görüyorlardır. Bunca zaman yapılmayan yolların seçim öncesinde yapılacağı tuttu. Biz neden yollar yapılıyor demiyoruz, neden daha önceden yapılmıyor diyoruz. Elimizde mahalle isimleri var. Vatandaşlardan bize gelen talepler ve çağrılar da var. Keşke onlarla işbirliği yapsak ve kentimiz için çalışsak ancak maalesef mümkün olmuyor.

GÜNDOĞDU MESELESİ

Gündoğdu’da yıllardır tamamlanmamış bir proje var. Bu bir gerçek. Biz vatandaşlarımızın bu projeden zarar göreceğine inanıyoruz. Zamanında belli yerlerden görüş alınmamış. Ortak bir düşünce ile hazırlanmamış bir proje yüzde yüz doğru olamaz. 300 metre kare arsası olan bir vatandaşımıza 90 metre kare yer düşecek gibi bir takım mağduriyetlerin oluşmasını engellemeye çalışıyoruz.

İNŞALLAH BİZ ÇÖZECEĞİZ

İmar komisyonunda tüm detayların görüşüldüğünü düşünmüyorum. Bu projenin 2,5 yıl içerisinde hazırlandığını biliyorum. Zamanlamaya baktığımız zaman çok manidar buluyorum. Yerel seçim öncesi oynanan oyunlar gibi geliyor. İnşallah seçimlerin ardından bizim çıkartacağımızın bir isimle dört dörtlük proje ile bu konuyu çözüme kavuşturacağız.

NABİ AVCI OLSUN İSTERİM

Ortalıkta dolaşan bir sürü isim var. Ama kesin olarak duyduğum bir isim yok. Eskişehirli bir milletvekili olarak Nabi Hocamızın Büyükşehir Belediyesi Başkanı olmasını isterim. Bu benim şahsi görüşümdür. Eskişehir için büyük bir kazanım olacağına inanıyorum. Kendisinin bu şehre kazandırdığı projeler ortadır. Ortada kesin bir şey yok. Genel merkezimizin bu konularda çok yoğun çalıştığını biliyorum.

İTHAL ADAY KONUSU

Böyle bir durum yaşanırsa Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir deriz. Genel merkemiz bu konuda anketler ve çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların sonunda bir rapor hazırlanacak ve Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Son kararı da kendisi verecek.  Bu şehre en fazla katkıyı kim verecekse o isim olsun. İthal veya yerli ne fark eder. Bende yerli ve milli olsun isterim ama bu konularda çok farklı dengeler var. Kim aday olursa olsun biz sonuna kadar arkasında dururuz.

PARTİLİ BİRİSİ OLSUN

Parti dışından birisi de aday adayı olabilir. Ancak partili olan birisinin çok daha iyi bir donanıma sahip olacağını düşünüyorum. İl Başkanımızın Partili bir isim isteriz düşüncesine katılıyorum.

MHP’NİN GÖKÇEK DÜŞÜNCESİ

Ben bir parti üyesinin başka bir partiden aday olması konusuna sıcak bakmıyorum. İnsanların fikirleri değişkenlik gösterebilir ve başka bir partiye geçebilirler. Bu doğal bir durumdur. Parti değiştirmeden aday çıkmasının çok etik olmayacağını düşünüyorum.

GENEL SEÇİM ZAMANINDA YAPILMALI

Daha yerel seçimlere 5 ay varken, genel seçimlerin erken bir tarihte yapılmak istenmesinin konuşulması çok tehlikeli konulardır. Biz AK Parti olarak seçimlerin zamanında yapılmasını destekleyen bir partiyiz. 24 Haziran seçimleri öncesinde bizim erken seçim gibi bir seçime hazırlığımız yoktu ancak muhalefet partilerinin sürekli bu konuda söylemlerde bulunmasını gerçeğe dönmesine neden oldu. Ben erken seçimleri sakıncalı buluyorum. Yerel seçimlerden sonra önümüze bakmayı düşünüyoruz.

BAŞKANLARIMIZ DA ADAY ADAYI KONUMUNDA

Yerel seçim çalışmalarımız devam ediyor. Partinin tüm birimleri ile görüşülüyor. Saha çalışmaları sona erdi ve analiz işlemleri devam ediyor. Kasım ayında başvurular başlayacak. Aday olabilecek isimler ile ben de dahil olmak üzere il yönetimi olarak görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Biz kendi kanaatlerimizden oluşan raporları, genel merkezdeki veriler ile harmanlayıp Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Tüm ilçelerimizde bu şekilde bir rota izleyeceğiz. Mevcut tüm Başkanlarımız şuanda bizim için aday adayı konumdadır.

SEÇİM YATIRIMI OLARAK DÜŞÜNÜLMEMELİ

Şehir hastanesinde 30 Ekim tarihi itibariyle hasta kabulüne başlanacak. Resmi bir açılış töreni için şuan bir kesin bir tarih yok. İnşallah Cumhurbaşkanımızın katılımıyla resmi bir tören olur. Şehir hastanesi konusunun takvimi çok önceden belli olduğu için seçim yatırımı olarak düşünülmemelidir.

SEBEBİNİ BİLMİYORUM

Alpu Termik Santrali ve Kömür İşletmesi ihalesi ileri bir tarihe ertelendi. Ankara’da gündem çok yoğundu. Bu sebeple erteleme nedeni hakkında bir bilgim yok. Sormadım da. Biz de bu santralin artıları ve eksileri konusunda bilgilenmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde göreceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2018, 22:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30